PrachtBV
Prachtbv 

 

Fretten
De Fret

Een fret is een heel lief huisdier, zij horen niet thuis in de natuur.
Als u ooit het idee krijgt, "ik wil ook een fret" denk dan heel goed na. Een fret heeft heel veel aandacht nodig maar ook veel ruimte. Bent u weinig thuis neem dan geen fret.

Fretten willen spelen, dollen en lekker kunnen rennen in de kamer. Nieuwsgierig dat ze zijn onderzoeken zij alles.
Een plant is zeker niet veilig, deze graven zij geheel uit. Koffiemelk kunt u niet op tafel laten staan en overal waar zij in kunnen gaan zij in.

Neemt u een mannetje welke stukken groter is dan de vrouwtjes - zoals onze Odin - dan moet u zelfs magneten op de keuken kastjes plaatsen daar hij deze anders open maakt en zich verstopt.
Ze zijn razend snel. Dus als u de deur uit wilt zijn zij eerder buiten dan u. Wilt u in een kast zijn, een fret is er in zodra u de deur open maakt. Met fretten is het dus altijd oppassen.
Zoals onze odin welke normaal bleef wachten heeft nu een andere techniek bedacht. Op afstand wachten, gaat de deur open, er niet naar toe lopen maar heel hard rennen.

En meestal lukt dat, hij is door de deur voor je er erg in hebt.

Uw huis moet bij het nemen van een fret,
fret-proof gemaakt worden.
Fret Sheyla


Onderhoud van de Fret

Een fret heeft nogal wat onderhoud nodig. Een fret wil graag op een schone wc (bak). Is de bak niet schoon genoeg zal hij zijn behoefte er naast doen. Dus minimaal 2x per dag controleren. Een fret kan stinken. Na casteratie wordt de stank al stukken minder. Als u de fret ook ieder week in bad doet merkt u en anderen niet dat er fretten aanwezig zijn.
Ook de nagels van een fret moeten regelmatig geknipt worden. U kunt dit zelf. Als u het zelf doet let wel op de ader in de nagels. Knipt u te ver bloed hij dood. Er bestaat een stop middel (poeder) voor als u per ongeluk toch te ver zou knippen.
Zorg regelmatig (elke dag) voor vers water. Vooral in de zomer heeft een fret voldoende water nodig. Ook is een fret gevoelig voor oververhitting. Let er in de zomer op dat u de fret niet in de zon laat bakken.

Op het internet kunt u vele verhalen terug vinden over de verzorging van een Fret.
Zorg dat u over alle info beschikt voor u er aan begint.Vandaag een Fret nemen en na een maand weer weg doen is geen optie. Een Fret is geen voorwerp maar een levend wezen met karakter.

.
  Let op !!!! Fret of Frunzing

Er worden Frunzings aangeboden als Fret zoals, bij een fokker (fokker is te veel gezegt, snabbelaar voor het geld) in Lopik. Hij verkoopt deze op marktplaats voor 150 Euro.
Een Frunzing lijkt op een fret maar als u de zgn. fret oppakt voelt deze hard en stevig aan, als of u een bal in uw handen hebt.

U heeft dan te maken met een Frunzing. Een Frunzing is eingelijk een Bunzing. Ook kruist men Fretten met een bunzing om de zwarte kleur te verkrijgen. Maar u heeft nog steeds geen fret.

Een Frunzing bijt heel erg hard en laat niet los. Het afleren van bijten bij een frunzing kan heel lang duren.
Binnen een dag zijn uw handen goed beschadigd.
Oja, koopt u een Fret (Frunzing) en hij bevalt niet omdat hij u kapot bijt. kunt u hem bij Martijn in LOPIK terug brengen maar hij geeft geen geld terug. ( gekker moet het niet worden. Martijn kent de Nederlandse wet niet.)
Ofwel hij fokt voor het GELD niet voor de dieren. Mijn vrouw heeft hem terug gebracht op basis van samsam.
Maar goed dat ik er niet bij was. Hopelijk stopt Martijn met deze praktijken. Of let hij wel op dat hij de Frunzing niet verkoopt aan iemand met kinderen. 26-09-2011 staat er in de advertentie (Marktplaats) "heeft nog nooit geprobeerd te bijten."
Wij hebben haar om dit feit terug gebracht. Bijt namelijk tot bloedens toe.

Voor u een fret neemt lees u goed in. Of haal een echte fret bij Stichting Fret of bij Silver Fret . Een Echte Fret is een lief dier welke tijdens het spelen bijt, maar niet tot bloedens toe zoals een frunzing.

  Shela

Ik ben Sheyla een vrouwtjes Fret.
Gelukkig kleiner dan mijn vriendje Odin zodat ik makkelijk overal tussen kan kruipen. Ik ben een dondersteen daar ik nogal ver kan springen en alles afgeschermd moet worden.

Als men even niet oplet, spring ik overal op, geen afstand is mij te groot.
En het gaat ook wel eens mis, dan hoor je BONK!!!!. Niets aan de hand , gewoon nog een keer proberen.

   


  Ik ben Odin een mannetjes Fret
Ik kan mij goed aanstellen om aandacht te krijgen. En dat gaat mij aardig af.

Ik ben niet zo's dondersteen als mijn vrindin Sheyla, "Ik doe nooit wat." (Hummmmmmm)

Je ziet het ik lig lekker rustig, dus wat kan ik doen.?
Odin