Koop geen dure Telefoon

Opinie: waarom ik bijna niemand meer een dure smartphone kan aanraden – Dat is een kop in de App Android Planet.

Ja een goed verhaal wat u zeker moet lezen alvorens u een nieuwe Telefoon aanschaft. Een goedkopere mid range telefoon kan net zoveel. Want u kunt niet meer dan dat de Android versie toelaat.

Met een dure Telefoon wilt u een aantal jaar doen, daar de telefoon €800 of soms meer dan €1000 kost zou het fijn zijn om er minstens 5 jaar mee te kunnen doen. En dat kan, maar u werkt dan wel met niet geüpdate Android versie en veiligheids updates. Na 3 jaar heeft u een oude telefoon. Niet de mogelijkheid om de nieuwste Android versie er op te plaatsen, niet de mogelijkheid om van de nieuwste snufjes gebruik te maken, of de verbeterde geheugen, camera, beveiliging enz enz

Eigenlijk is een duurdere telefoon boven de €400 weg gegooid geld. Fabrikanten bieden meestal 2 jaar soms 3 jaar ondersteuning en laten u dan gewoon vallen en stellen,” koop maar een nieuwe, wij willen alleen jou geld maar je krijgt er geen service voor”

Koop in plaats van een telefoon van €800 of €1200,00 euro iedere twee jaar een nieuwe telefoon van €250 of €400 euro en geniet om de 2 jaar van de nieuwste snufjes, de nieuwste Android versie de laatste veiligheidssysteem updates. Blijf up to date.

Samsung heeft als nadeel, een dure telefoon met een gigantische berg malware welke misbruik maakt van uw privacy, uw telefoon geheugen, uw batterij gebruik. De malware is niet te verwijderen of uit te zetten. Zet u iets uit dan zet Samsung het zelf weer aan. Dit komt omdat Samsung de Android versie bewerkt met de Samsung schil en er beveiligingen uit haalt en informatie verzameling in plaatst. Gelukkig zijn er voldoende veilige telefoons te koop zoals OPPO , OnePlus, Xiaomi (Poco).

Kies voor veiligheid, goede updates , nieuwste Android versie. Alles wat dit jaar in een vlaggenschip zit, zit volgens jaar in de midrange telefoon.

Lees ook Android Planet