Donker Thema

Geplaatst op 

Google donker thema.

In Google kan je donker thema inschakelen. Dit zorgt voor een zwarte achtergrond met witte letters. Sommige mensen vinden dat prettiger en stroom besparend.

Vanaf Android 10 eigenlijk 11 is er ook een mogelijkheid om kleur inversie in te schakelen. U krijgt dan een mogelijkheid voor een icoon (Poppetje rechts onder meer open armen) om te switchen naar witte of zwarte achtergrond.

Voor je volledige verhaal kunt u kijken op google support. Hier dus

https://support.google.com/accessibility/android/answer/6151800?hl=nl&dark=0

Via toegankelijkheid.

Bij Android zelf probeert men het makkelijk te houden maar heeft u een Samsung dan wordt de standaard vernietigt door een eigen schil.

Op een tablet bijvoorbeeld de 5Se staat ook Android 11 volgt u bovenstaande dan werkt dit niet. U moet eerst toegankelijkheid updaten.

Dan bij toegankelijkheid kiezen voor “Verbetering zichtbaarheid”

Vervolgens “omkeren kleuren” aanzetten. Daarna op de tekst “omkeren kleuren” drukken, om dat vervolgens “omkeren kleuren ” sneltoets” aan te zetten waarna het poppetje rechts onder verschijnt en ook aanblijft tot u de sneltoets weer uitzet.

Door op het poppetje te drukken kunt u snel omschakelen van witte achtergrond naar donkere achtergrond en visa versa.Geplaatst in Android wijzigingenGeen categorie | Getagged Androidthema